NOVO:  
Velika staza GR5 Holandija i Belgija

Ostrvo Naksos - Grčka

Od Troglava do Željina

Ueno park Tokio

Babe-Avala 

 

 

.............................................

 
logo4

2023.

»  MEMORIJAL „KRSTO ŽIŽIĆ”
» MEMORIJAL „BJELAŠNICA”

» TRIGLAV (2864 m)
» OLIMP (2918 m)
»  TEČAJ VISOKOGORSTVA
» OBUKA PLANINARA POČETNIKA
» BALKANSKI SUSRETI PLANINARA
» DANI PLANINARA PSS-A 
.......................................  

USPESI KLUBA

 
  Matterhorn (4478 m)       
                 
 
Gross Glockner (3798 m)  
                
√ 
Gran Paradiso (4061 m )
                  
√ 
 Monblan (4810 m) 
            
√  
Triglav (2864 m)
    
√  
Monterosa Doufsp.(4634 m)
    

Zimski usp.na Groglokner(3798 m)  
 
Realizacija projekta Bojčinska šuma

Realizacija projekta označavanja        
 
√ Memorijalne staze na Bjelašnici 
........................................
 

 

 

  Tim Building  
     
  Želite li da organizujete nezaboravno druženje i ojačate timski duh Vaših zaposlenih? PD Železni-čar 1948 je tu da Vam pruži vrhunsku uslugu tim bildinga u predivnim planinaskim predlima Srbije i regiona.  
  Naš iskusni tim licenciranih planinskih vodiča, prilagođava aktivnosti prema Vašim željama i potrebama. Bez obzira da li želite jednodnevne aktivnosti ili višednevne izlete ne prelepim planinama, mi smo tu da vam pomognemo u una-pređenju timskog duha i saradnje.  

 

Kontakt osoba:

Božo Ničetić

Predsednik Društva

Tel: 062 500 826

 


 

 

1.1.2011.

 

 

pre01   Stara planina-uspon na Midžor(2169m) i Toplodolski vodopadi   27.-28.04.2024.
Planinarska akcija
2 dana
  Janica Mousa
065/3555728

 

Opis akcije:
Stara planina predstavlja najčistiji i najbogatiji deo Jugoistočne Srbije. Nadaleko je poznata po velikom prirodnom bogatstvu, a ono što je čini posebnom u Srbiji, jeste veliki broj vodopada.

 

Program akcije:
Subota: Polazak u 5:30h ujutru, ispred kancelarije Društva na Novom Beogradu, Bul.Mihajla Pupina 165a. Potrebno je doći 10min ranije. Putujemo auto-putem Beograd-Pirot-Babin zub.
Po dolasku na Babin zub koji se nalazi na 1550mnv, počinjemo naš uspon od istoimenog doma, do najvišeg vrha Stare planine, Midžor 2169 m. Sa vrha Midzora se pruža fenomenalan pogled na venac Stare, Suve i Greben planine, te na Rtanj i Tupižnicu. Dužina staze je 16 km, ukupni uspon/spust oko 750 m, srednje teška, trajanje oko 6h.
Nakon silaska sa Midzora,ulazimo u nase vozilo i nastavljamo dalje put do sela Topli Do. Selo se nalazi u podnožju Midžora, smešteno je u kanjonu reke Temštice.
Smeštaj u Kući Stojanović Topli Do. * Sve smeštajne jedinice imaju sopstveno kupatilo i opremljenu kuhinju, rešo i frižider.

 

Nedelja: Ustajanje u jutarnjim satima, doručak i pripreme za pešačenje.Krećemo uz Javorsku reku prema vodopadima. Staza nas vodi do prvih vodopada. Piljski -Gornji Piljski , Grujin, Zeleni. Piljski se nalazi na 4km od sela i do njega se može doći laganom šetnjom. Uspon na Piljski vodopad nam ujedno pruža prelepi pogled na veliku Piljsku stenu. Za obilazak dodatnih vodopada na ovom lokalitetu postoji mogućnost prevoza terenskim vozilom našeg domaćina, po dogovoru. Piljski vodopad je četvrti po visini vodopad u Srbiji, sa visinom od 64 metara. Smešten je na nadmorskoj visini od 1140m.
Grujin vodopad-Grujin skok je dobio ime po Grujinom vrhu 1300mnv. Visok je 15 m. Od tog vodopada kretanjem uz kaskade, na oko 2 km iznad dolazimo do Zelenog vodopada. Zeleni vodopad je dobio ime po steni po kojoj se sliva, obrasloj mahovinom. Vodopad je visok 10 m.
Povratak do smeštaja i priprema za povratak u Beograd. U povratku, ukoliko nam vreme dozvoli, obići ćemo manastir Temska(koji u letnjem period prima posetioce do 18h). Manastir je posvećen Svetom Đorđu i nalazi se u ataru istoimenog pirotskog sela.

 

Vrsta akcije:
Planinarska akcija

 

Zahtevnost akcije:
T1K2B2P1   Šta je ovo?

 

Oprema:
Duboke planinarske cipele, višeslojna garderoba,koju čine aktivni veš, majica, polar duks, kabanica, kapa i rukavice, planinarski štapovi, dovoljna količina vode, obuća i odeća za put. Obavezna dokumenta za put: lična karta, planinarska kartica Planinarskog saveza Srbije sa overenom markicom za tekuću godinu i zdrav.knjižica.

 

Kotizacija:
Kotizacija 6.000 dinara. Kotizacija obuhvata: troskove vođenja, administrativni troskovi Društva, poreze i doprinose, smeštaj u objektu „Kuća Stojanović“.
U kotizaciju nisu uračunati:prevoz,koji će biti podeljeni solidarno među učesnicima, lični troškovi, hrana. Prevoz: Ličnim autima, ili ukoliko se skupi dovoljan broj učesnika, postoji mogućnost organizovanog prevoza. Prilikom prijavljivanja, vodič će pomoći u popunjavanju automobila u cilju smanjenja troškova.

 

Mesto i vreme polaska:
Subota: Polazak u 5:30h ujutru, ispred kancelarije Društva na Novom Beogradu, Bul.Mihajla Pupina 165a

 

Napomena:
Učestvovanje na akciji je na sopstvenu odgovornost. Vodiči zadržavaju pravo izmene programa u slučaju nepredviđenih okolnosti. Učesnici akcije dužni su da se pridržavaju odredaba „Pravilnika o bezbednom izvođenju planinarskih aktivnosti“. Za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja. U slučaju odustajanja od odlaska na akciju iz bilo kog razloga, zbog već izvršenih rezervacija, uplaćeni novac se vraća samo ukoliko prijavljeni učesnik pronađe zamenu.

 

Vodiči:
Janica Mousa, M.B.904, 065 3555 -728
Božo Ničetić , M.B.903, 062 500 -826

pre01

pre03

pre04

pre05

 

 
boya yalıtım mantolama ısı yalıtımı